شما اینجا هستید: مهندسی زلزله و عمران > عدم قطعیت در زمین لرزه

 

بازگشت به صفحه اصلی

تخمین جنبش شدید

مقدمه

رهیافتهای تحلیل خطر

روشهای کلاسیک و بایاسی

عدم قطعیت

مقدمه

عدم قطعیت چیست؟

عدم قطعیتهای تصادفی و ریشه ای

منابع عدم قطعیت

تخمین بر اساس کاتالوگهای تاریخی

روشهای تخمین و اعمال عدم قطعیت

مقدمه

روشهای سنتی یا محافظه کارانه

میانگین گیری

درخت منطقی

منطق فازی

روش مونت کارلو

تئوری بایاسی

آنالیز حساسیت

مقدمه

تفکیک

آنالیز حساسیت

 

عدم قطعیت در تخمین جنبش شدید زمین

 

"آنجا که قوانین ریاضی به واقعیت مربوط میشوند، حتمی نیستند و آنجا که حتمی هستند، نمیتوانند به واقعیت اشاره داشته باشند."  انشتین

 

وجود عدم قطعیت در پدیده های فیزیکی یک احتمال یا بر اثر وجود اشتباه نیست، بلکه یک قانون است. از طرف دیگر بدلیل اهمیتی که برآورد جنبش شدید زمین در زندگی اجتماعی ما انسانها دارد، تعیین دقیق اینکه چه مقدار عدم قطعیت در محاسبات ما وارد بوده است امری است بسیار مهم. در مطالعه حاضر ابتدا بصورت اجمالی روشهای متفاوتی را که برای تخمین جنبش شدید زمین وجود دارد را مورد مطالعه قرار میدهیم و سپس به معرفی عدم قطیعیتهای پرداخته و زمینه های ورود آنها را در ماسبات جنبش شدید زمین بررسی میکنیم. عدم قطعیتهایی که مربوط به مدل انتخابی و ناقص بودن دانش بشری هستند (Epistemic) و نیز عدم قطعیتهای وابسته به طبیعت تصادفی پدیده زلزله (Aleatory) شناخته می­شود و تاثیر آنها در نتیجه نهایی برآورد خطر به تفکیک پارامترهای مختلف مورد بررسی قرار می­گیرد.

با توجه به اینکه زمینه کاری تخصصی من بررسی عدم قطعیتها در جنبش شدید زمین میباشد، در این صفحات به ارائه گوشه ای از دنیای لذت بخش عدم قطعیتها میپردازم. این قسمت به مرور زمان تکمیل خواهد شد.

 

 

روشها

منطق فازی

لطفا پیشنهادها و مطالب خود را به آدرس زیر ارسال نمایید:

Email : info@Vojoudi.com

 

تمام حقوق برای سایت Vojoudi.com محفوظ است - Info@Vojoudi.com